onsdag 28 mars 2012

Vad ÄR det med folk och e-post?

Jag blir galen på folk som inte kan svara på mejl. Vad är rimlig tid? Jag tycker en, max två dagar. Är det mycket begärt? Myndigheter, företag etc kan ju ha ett autosvar om de är borta. Med privatpersoner har jag lite större förståelse. Men bara lite. Då kan jag sträcka mig till tre dagar. Grrrrrr.

torsdag 22 mars 2012

Var sitter minnena?

Vi ska flytta från 200 kvm till typ 75. Det betyder att vi måste göra oss av med ungefär 1/3 av vårt hem. Det går bra. Jag är ganska osentimental när det kommer till saker. Och ett hus är ett hus, inte ett hem. Hemmet är där jag bor, och det blir snart något annat. 
Min kompis var på semester med sin 7-åring. Sista dagen frågade han:
- Vill du köpa en souvenir härifrån?
- Vad är en souvenir?
- Det är som ett minne från den här platsen.
- Man kan väl inte köpa minnen!
Så himla smart unge!
Minnena sitter i våra hjärnor och hjärtan, inte i en grej. 

tisdag 6 mars 2012

Om att bädda in barnen i bomull

Läste på Vimmelmammans blogg om en förälder som aldrig skulle släppa i väg sitt barn på översovning, för man måste räkna med att det kan bli utsatt för sexuella övergrepp! Stackars mamma, och stackars barn, säger jag. Det är klart att man ska ha ögon och öron öppna, men att fyllas av en sådan här oro gör mer skada än nytta.
Det viktiga är att ingjuta mod i barnen: mod att säga ifrån när något inte känns bra och mod att berätta det för någon vuxen. Jag har tutat i mina barn att man inte måste krama, eller sitta i knät på, vuxna om man inte vill. Om det känns konstigt, så ÄR det konstigt, och man har rätt att säga att man inte vill, och gå därifrån.
Och då är jag ändå en hönsmamma av stora mått.