lördag 13 februari 2010

Religionsfrihet eller jämlikhet?

Ni vet han som fick ett skadestånd för att han kände sig diskriminerad för att en potentiell arbetsgivare valde bort honom för att han inte tog den kvinnliga chefen i hand.
Jag tycker det där är en svår fråga, men nu tror jag att Lena Andersson satte huvudet på spiken. Ska den troende mannan ha rätt att könsdiskriminera för att själv inte bli diskriminerad? Lena Andersson kallar det för belönad apartheid. Sug på den.

2 kommentarer:

  1. Jag har alltid tyckt att religioner av alla de slag ofta ställer till det när saker och ting ställs på sin spets. Religionsfrihet låter vackert, men när den utövas kan det ibland ställa till med oanade problem vilket vi ju har sett här. Man kan ju fundera över hur det var tänkt att AF skulle ha agerat i stället, ska de låta den arbetssökande "slippa" intervjuer på arbetsplatser med kvinnor i ledande ställning?

    SvaraRadera
  2. Precis. Men nu har ju Sverige, eller DO, sagt att han ska få slippa ta kvinnor i hand, se dem i ögonen eller vistas ensam i ett rum med en kvinna som har mens (hur han nu ska veta det). Men inte är det enkelt, för vem "har mest rätt"? Hur man än gör, har man ändan bak.

    SvaraRadera