måndag 16 augusti 2010

Flickor stressar mer - för vad?

Flickor är ambitiösare. De stressar mer. De pluggar mer. Det är bra. Om det inte vore för att de mår dåligt av pressen och stressen. Och jag undrar: Varför har då inte kvinnor högre lön och bättre jobb, eftersom de pluggar mer, är ambitiösare och har bättre betyg? Är det så att det inte lönar sig för oss att anstränga oss? Blir vi i alla fall omsprungna av pojkarna/männen?

5 kommentarer:

  1. Typ ja, inget nytt under solen. Det berömda glastaket. Kvinnor kan vara hur duktiga som helst och inte få jobbet. Män kan vara mindre duktiga, få jobbet pga de är män. Om man generaliserar stort men du hänger med?

    SvaraRadera
  2. tja.. killar har ju generellt sämre betyg och fler tjejer/kvinnor går på högskola jmf med män..
    Så varför inte kvinnor har bättre lön och bättre jobb är nog en generationsfråga.. då det blir generationsskifte i företagen så kommer det finnas fler högutbildade kvinnor än män.. så det är nog bara en fråga om tid..

    SvaraRadera
  3. @Eva: Precis. @Anonym: Jag hoppas det är så.

    SvaraRadera
  4. Ehhh, du missar helt generationsskillnaden. När man pratar meddellön så räknar man ALLA. Gör samma uträkning och jämförelse med yngre. Att tjejer stressas mer är för att de klarar sig bättre i skolan medan pojkar missgynnas och inte klarar sig lika bra, det är alltså ett större problem för pojkarna.

    SvaraRadera
  5. Men pojkarna tar ju igen det sen, med högre lön och bättre jobb. Vill man skoja, kan man ju säga att det jämnar ut sig.
    Menar du att löneskillnaderna inte finns bland yngre?
    Ett stort problem i tidiga åldrar, är att pojkar är så dåliga på att uttrycka sig. Ett annat är att det är pojkarna som stör och tar plats, medan flickorna snällt sitter tysta och väntar. Jag funderar på om vi inte borde ha pojk- och flickskolor. Det kanske gynnar alla?

    SvaraRadera