onsdag 27 april 2011

Två modiga människor

Emma Igelström berättar om sitt alkoholmissbruk. Oj vad jag håller alla mina tummar för att hon kan fortsätta hålla sig nykter.
Och Patrik Sjöberg berättar om hur hans tränare utsatte honom för sexuella övergrepp i många år. Och inte bara honom. Jag är chockad. Bilden av Viljo var ju att han var så hyvens och en bra extrapappa och tränare. Hurvas.
Jag tycker de är modiga båda två, som berättar. Hoppas de kan ingjuta mod i andra att våga berätta!

7 kommentarer:

  1. Jag är i chock! Viljo som är näst intill helgonförklarad, har fått en gata uppkallad efter sig osv. Fy f-n säger jag bara! Men kanonbra att han berättar. Patrik har alltid varit lite av en idol för mig, så därför känns det extra hemskt på något vis. Självklart också strongt av Emma Igelström.

    SvaraRadera
  2. Ja men eller hur? Såg du intervjun på Aktuellt? Han berättar att Viljo hade en fyra, fylld med tv-spel, instrument och glass. Där bedrev han "fritidsgård" och barnen sov över! Patrik sa "Hur tänkte föräldrarna?" Usch. Det är så förfärligt. Jag undrar hur många pojkar som utsatts.
    Och Emma: jag har träffat henne och det verkar vara en sån fin, gullig tjej.

    SvaraRadera
  3. Synd bara att han inte är vid liv så han hade kunnat få sona sina brott. Nu fick han i stället dö som en hjälte och förebild - jag får rysningar!

    SvaraRadera
  4. Det är sant! Men jag tänker också att vad värre vore, är om det uppdagats då och han blånekat. Vem hade liksom trott att HAN gjorde något så förfärligt? Och så kanske han förklarats oskyldig. I sämsta fall. Det hade varit värre.

    SvaraRadera
  5. Ja, det är sant. Gillade Patriks svar när journalisten frågade om det inte hade varit schysstare att gå ut med det här medan V levde så han kunde försvara sig. "Det hade varit schysst om jag som 11-åring, och de andra killarna, hade kunnat försvara oss".

    SvaraRadera
  6. Jaha, och att "Simmar-emma" förskingrat folks pengar spelar ingen roll? Det är ju så himla synd om henne...

    SvaraRadera
  7. @Kristina: Precis!
    @Anonym: Jo, det spelar roll att hon förskingrat pengar. Det är förfärligt. Hon har erkänt och hon får ta sitt straff. Självklart. Jag skrev inget om just det, vilket jag borde. Synd om henne, vet jag inte. Det är mest bara tragiskt med alla former av missbruk, och jag vill att alla ska få en andra chans, sona sitt brott och komma igen som en klokare, friskare, helare människa. Vill du det?

    SvaraRadera