måndag 4 januari 2010

Man måste släppa och gå vidare

Såg ni Björn Ranelid på Stjärnorna på slottet? Då han återigen spydde galla över sina mobbare. Hans mobbare mår knappast sämre, det gör bara han själv. Hatet bara förgör en själv, och för att gå vidare måste man kapa hatbandet. Jag hoppas han nu kan släppa taget och gå vidare. Det har Jonas Gardell skrivit så klokt om i "Om Jesus". Och det skriver Markus Birro så klokt om. Läs!

4 kommentarer:

  1. Jag såg avsnittet och visst, man måste släppa. Men jag har ändå fått en betydligt mer positiv bild av honom än jag hade tidigare. Han är lite småskön på något vis och det är roligt med folk som är annorlunda.

    SvaraRadera
  2. Visst, släppa och gå vidare är det bästa men det är ju inte alltid det lättaste det är ju tydligt. Och som Birro skrev, många ser ju detta med hämnd som något viktigt. Alltifrån ungarna på skolgården till USAs president.

    Jag hoppas verkligen att han kan gå vidare nu efter sin uppgörelse och inte påverkas av skriverierna kvällspressen nu kört igång.

    SvaraRadera
  3. @Kristina: Håller med.
    @Eva: Håller med.
    Va kloka ni är!
    Visst är hämnden ljuv, men frågan är hur illa Linda Skugge, Per Svensson och Leif GW Persson far? Inte så mycket, gissar jag på. Men som sagt: Hoppas Björn Ranelid nu sätter punkt och går vidare. Hans mobbare är inte värda att ta så mycket plats i hans medvetande.

    SvaraRadera
  4. Har ni sett detta? Läs inlägget "Tio gånger mer": http://www.finistere.se/

    SvaraRadera