fredag 22 januari 2010

Ny väskdebatt. Hå hå ja aj.

Den här gången är det Mona Sahlin som får spott och spe för att hon använder sin 50-årspresent: En Louis Vuittonväska för 6 000 kronor. Ska hon lämna tillbaka den? Det vore väl både fräckt och otacksamt. Gömma den i garderoben? Korkat. Blir ett lågavlönat sjukvårdsbiträde gladare om hon skulle göra det? Knappast. Och det begriper väl vem som helst att Mona tjänar så mycket så hon skulle kunna köpa en dylik väska i månaden om hon ville. Eller veckan.
Hur vore det om vi granskade de manliga politikerna? Vem har en mobil som kostat typ 6 000 kronor? Eller en kostym i den prisklassen? Kanske någon av männen har en ring som är värd mer? Men vem bryr sig? De är ju män.

2 kommentarer:

  1. Det här var nog det dummaste jag hört på länge, hur orkar de bry sig om vad hon har för väska och vad den kostar? Det är väl ingen hemlighet att våra politiker har bra inkomster och då får de väl göra vad de vill med de pengarna. Så oavsett om det var en gåva eller om hon köpt den själv så är det väl bara att gratulera att hon har något hon är nöjd med.

    SvaraRadera
  2. Eller hur? Och idag läste jag att Göran Persson har en portfölj som kostade 75 000 kr (!) och Fredrik Reinfeldts klocka kostade 14 ggr så mycket som Monas väska. Sedan läste jag att jobbskatteavdraget gör att ett sjukvårdsbiträde skulle kunna köpa två LV-väskor per år. Om h*n nu skulle prioritera det.

    SvaraRadera