torsdag 28 januari 2010

Varför har de inte horn?

Jag kunde aldrig tro att det var HAN. Jag har hört honom föreläsa om våld mot kvinnor, och det är en av de bästa föreläsningar jag varit på. Han har jobbat med jämställdhetsfrågor inom polisen i många år. Och så detta nu. Det kunde jag verkligen inte tro. Varför har de inte horn i pannan så man vet?

Leif GW är också chockad.


Så här kan (eller kunde) man läsa på Talarforum om honom: Görans föreläsningar kan t.ex. handla om jämställdhet, om sexuella trakasserier, varför vi behöver kvinnor som chefer och vad vi skall göra få att få dem (Göran har även kallats ”Kapten Klänning”). Andra ämnen är ledarskap, mångfald, konflikthantering, utanförskap och mobbing, bemötande, härskartekniker och respekt för att nämna några. Han talar även om vikten av etik och moral såväl privat som arbetsmässigt.

Jo jo.

5 kommentarer:

  1. Det är så sjukt så sjukt!
    Kan det helt enkelt vara så att i de lugnaste vatten simmar de fulaste fiskarna?
    Ett av de tråkigaste ordspråken, men också ett av de sannaste...

    SvaraRadera
  2. Jag vet inte! Han var ju klok och trevlig, och Leif GW säger ju att han var "besatt av jämställdhet". VAD är det som driver män att begå såna här brott? Kåthet? Har de aldrig hört talas om porrsurfning och högerhanden? Eller vänster, om de vill ha variation. Om de nu inte får the old in and out hemma.

    SvaraRadera
  3. Här kan man verkligen snacka dubbelspel. Så många människor som ska känna sig lurade. Ja, vad är det som driver dem, det kan man verkligen undra. En stark drivkraft måste det i alla fall handla om när man sätter all sin ära och heder på spel - han hade ju liksom en del att förlora kan man tycka. Kanske en ny dr Jekyll och Mr Hyde.

    SvaraRadera
  4. Han föreläste för kvinnojoursfolk när jag jobba lite med det. Alla var som betagna. En karl som fattade liksom, och i den positionen!

    SvaraRadera
  5. @Kristina: Verkligen!
    @Eva: Mmm.
    Men är det inte ofta såhär? Folk säger "Va? Han? Det kunde vi ALDRIG tro".

    SvaraRadera