torsdag 16 december 2010

Jag har inga fördomar

brukar jag skämtsamt säga. För det är klart att jag har det.
I morse hörde jag på radion om en militärpolis som protesterat mot att så många militärer köper sex av kvinnor i ett land i östafrika (minns inte vilket). Det är som om det är mer accepterat att göra det utomlands, för få av dem skulle göra det hemma.
"Va häftigt att en man SER det, och kritiserar det", hann jag tänka. Tills militärpolisen tog till orda. Det var en kvinna.

5 kommentarer:

  1. Jag hör också till dem som vill tro att jag inte har fördomar, men så är det ju såklart inte. Men du, så himla trist att det skulle till en kvinna för att uppmärksamma problemet! Och samtidigt, så himla tur att det finns kvinnor inom dessa områden som ser vad som pågår (eftersom männen inte verkar bry sig).

    SvaraRadera
  2. Jag brukar också vilja tro att jag saknar fördomar men kommer ofta på mig själv med att det har jag ju, flera stycken.
    Men det är konstigt att män köper sex utomlands och verkar tycka att det är okej, när de flesta anser att det inte är okej här hemma. Ser de (männen) på utländska kvinnor som handelsvaror men inte Svenska kvinnor eller...
    Jag hade verkligen hoppats på att det varit en man som uppmärksammade detta problemet, för kvinnan som uppmärksammat det kommer bara få skit för det, tyvärr.

    SvaraRadera
  3. Visst är det som ni säger!

    SvaraRadera
  4. Hahaha! Är det inte så att en klok man är en kvinna?! ;-)

    SvaraRadera
  5. Så kan man också se det. Och så är det också.

    SvaraRadera