tisdag 22 mars 2011

Dagens måsteläsning

Hon är så modig. Mia Skäringer.

6 kommentarer:

  1. Så fint skrivet! Den killen kommer det säkert att gå bra för, med sådana insiktsfulla föräldrar.

    SvaraRadera
  2. Jo. Det hjälper i alla fall.

    SvaraRadera
  3. Vad vackert hon skriver om sin älskade son. Det gör liksom ont i en när man läser om hur han missförstods på dagis. Vilken tur att han har föräldrar som vågar be om hjälp. Tänk om alla barn kunde få ha det så. Tänk om alla barn kunde få bli sedda för vad de är...Kram

    SvaraRadera
  4. Jag la upp det på "Allt för föräldrar"s forum Bokstavsbarn och fick ett snabbt svar av en mamma som tyckte att det var hemskt att hon lämnade ut sin son sådär. Hon trodde att alla skulle känna till honom som den där ungen som sjöng och grät...
    Hmmm...
    Tror inte det. Jag HOPPAS att alla föräldrar till barnen som gick på hans dagis och fröknarna läser det där och förstår. "Aha, det var därför! Han är inte elak egentligen..."

    Folk i allmänhet skulle behöva ha lite mer förståelse för barn som beter sig konstigt/annorlunda, är elaka eller besvärliga. Det är ju inte barnens fel och sällan heller föräldrarna.

    Vi får lite halvt skäll från skolan för att vi inte är konsekventa med våran son. Men det FUNKAR inte med hårdhandskar på honom. Dom tycker att han måste bli mer flexibel. Hemma är han flexibel FÖR ATT VI OCKSÅ ÄR FLEXIBLA MED HONOM! Som tur är har vi också fått proffshjälp och bekräftelse att VI gör rätt. Skolpersonalen däremot är väldigt oflexibla.

    SvaraRadera
  5. Hear, hear!
    Det finns ingen värld som är så konservativ som skolan. Gå in i ett klassrum och du förflyttas 40 år tillbaka i tiden. Om jag hårdrar och är elak. Jag tror också att skolan har jättesvårt för att vara flexibla, för att de har för stora grupper och för lite personal. Sedan ligger det ju i tiden med konsekvens och hårdhandskar. Tyvärr. Det kanske funkar på en del, men verkligen inte på alla. Hur svårt är det att lyssna på föräldrar och expertis och behandla varje barn som det behöver bli behandlat? Eller jo, det är svårt. Men de måste FÖRSÖKA, de måste visa att de VILL.
    Kram!

    SvaraRadera