lördag 27 november 2010

Är det inte konstigt att man ska straffas

när man vill vara miljövänlig(are)? Vi borrade bergvärme och satte in treglasfönster i huset. För att spara energi. Då fick vi högre fastighetsskatt. Borde vi inte fått lägre? Nu vill vi ha sophämtning en gång i månaden istället för två. Vi källsorterar och komposterar, så det blir en soppåse i veckan hos oss. Fyra soppåsar på en månad = halvfull tunna, så vi skulle kunna ha soptömning ännu mer sällan. Att glesa ut sophämtningen kostar 616 kronor i anmälningsavgift. Vi tjänar 50 kr i månaden på att sopbilen inte behöver stanna vid vårt hus och spy ut avgaser mer än en gång i månaden. Alltså tar det ett år innan vi sparat in ansökningsavgiften. Om man nu ska tänka på pengar.

5 kommentarer:

  1. Upp-och-nervända världen! Samma sak gäller ju när man handlar ekologiskt, allt är mycket dyrare.

    SvaraRadera
  2. Så länge det är så här så kommer tyvärr inte milötänket att sprida sig. Folk har inte "råd" att vara miljövänliga och så tycker våra företag politiker att det är konstigt att vi inte utnyttjar miljövänliga "förmåner" bättre.
    Och som Kristina skriver, allt ekologiskt i matväg är dyrare så det har man inte råd att handla och då blir det dyrare för lantbrukarna som säljer ekologiskt för de säljer så lite, så då måste priset vara högre, moment 22...

    SvaraRadera
  3. Jo. Fast efterfrågan på ekologiskt ökar, och är ofta slut. Det är ett gott tecken.

    SvaraRadera
  4. Oj det låter bra, det är ett gott tecken :)

    SvaraRadera